Axelle Vercruysse, diëtiste
Eenpansgerechten voor op kot
Binnen enkele weken start voor velen het studentenleven. In deze kookworkshop maken we gemakkelijke, goedkope en lekkere eenpansgerechten om op kot te maken. Van een gemakkelijke wok tot een vegetarische eenpanspasta en nog veel meer. Zo bespaar je budget en afwas tegelijk.
Axelle Vercruysse, diëtiste
Snelle gezonde ontbijtjes voor het gezin
Een lekker en gezond ontbijt zorgt ervoor dat jij voldoende energie hebt om er weer tegenaan te kunnen gaan. Met deze workshop leer je hoe je jouw dag op de beste manier kan starten.
Axelle Vercruysse, diëtiste
Lekkere winterlunches
Tijdens de workshop lekkere winterlunches leer je smaakvolle, voedzame en verwarmende lunches maken die perfect zijn op koude winterdagen.
Proeverij na de workshop voorzien.
Peter Vandermeersch, kookschool De Zonnekeuken
Bakken met natuurlijke suikers
Lekkere en smakelijke koekjes, taartjes, puddings en andere desserts maken met ongeraffineerde suikers, dat is wat je leert in deze cursus. Je bereidt eenvoudige en gezonde zoeternijen die je nadien ook kunt proeven. Je leert ook uitgebreid de kwaliteiten van deze zoetmiddelen kennen en gebruiken. Je gebruikt o.a. graanstropen, agavestroop, kokosbloesemsuiker en rapadura of oersuiker. We bekijken ook stevia als zoetmiddel en de plaats van honing en melasse in dit verhaal. Wel dienen we hier te vermelden dat deze waardevolle ongeraffineerde suikers niet automatisch ook geschikt zijn voor een diabetisch voedingspatroon.
Axelle Vercruysse, diëtiste
Maaltijdsoepen
Kan een tas warme soep jouw dag tijdens de koude wintermaanden naar een
hoger niveau tillen? Dan is deze workshop zeker iets voor jou!
Peter Vandermeersch, kookschool De Zonnekeuken
Vegetarisch koken in het herfstseizoen
Je gaat in deze les zelf aan de slag met de karaktervolle ingrediënten van de herfst. Je leert verwarmende, smaakvolle, eenvoudige maar toch volwaardige en doordachte herfstbereidingen opbouwen. Je leert de typische ingrediënten en hun werking kennen alsook hoe deze juist te gebruiken. De recepten zijn steeds gemakkelijk in te passen in de dagdagelijkse keuken en in gezinnen met kinderen.
Laurent Coppens, gepassioneerd italiëkenner
Bekende overheerlijke pastagerechten op de authentieke manier klaargemaakt - woensdag
Wij
maken vier bekende pastagerechten klaar op de authentieke, Italiaanse
manier.
Tagliatelle alla bolognese (de echte bolognaisesaus!), penne alla carbonara
(met het bijzonder wangspek en ei), spaghetti alla puttanesca (met ansjovis,
olijven en kappertjes) en rigatoni alla Norma (met gefrituurde aubergines,
zonder vlees).
Eddie Niesten, centrum Agrarische geschiedenis Leuven i.s.m. Bib Menen
Lezing 'Goesting in Vlaanderen'
Streekproducten en typische gerechten worden in vele regio’s gekoesterd. Daarom verkennen wij de diverse streken en stellen wij vast over welke rijkdom wij wel beschikken. En daarbij kijken wij even achterom om na te gaan hoe dat zich allemaal heeft ontwikkeld. En vooral hoe dat allemaal tot zijn recht komt in de keuken van bij ons. In de dagelijkse kost of op de feesttafel.
Axelle Vercruysse, diëtiste
Ovenschotels voor groot en klein
Boost je kookkunsten met gerechten zoals heerlijke gratins en knapperige ovenschotels. Van de klassieke favorieten tot verrassende nieuwe combinaties. Je leert ovenschotels kennen die slechts 5 minuten werk vragen.
Luc Devos
Wijnproeven 3 delige basiscursus
Wil je meer weten over wijn, dan is onze drie-delige wijncursus perfect voor jou.
Leer de aroma’s, smaken, bouw en afdronk herkennen in een wijn.
We proeven verschillende oplossingen die de basissmaken weergeven en doen hetzelfde met enkele wijnen.
We bespreken welke factoren de kwaliteit bepalen en de harmonie tussen wijn en gerecht. Wat is een goede wijn?
Axelle Vercruysse, diëtiste
De mooiste aperoplank
Geef de feestdagen een extra boost met een feestelijke tapasplank! Verrijk je feest met heerlijke hapjes, verrassende combinaties en een
prachtige presentatie.