Studio Orka: 'Craquelé' (8+) - Wachtlijst

  • Op donderdag 29 september 2022 tot zondag 9 oktober 2022

  • Kapel Don Boscocollege, Don Boscolaan 30, Kortrijk
  • Categorie: Familie
Studio Orka: 'Craquelé' (8+) - WachtlijstStudio Orka: 'Craquelé' (8+) - Wachtlijst

Samen met acht bevriende cultuurhuizen brengen we nog één keertje Studio Orka naar de regio. Na dit seizoen houdt het legendarische Gentse gezelschap er spijtig genoeg mee op. 

In CRAQUELÉ blikt de oude Dinsdag terug op zijn leven. Eind WO II werd hij als vondeling achtergelaten in de kerk. Samen met hem duiken we in zijn verleden en reizen door de tijd. We zien hoe hij opgroeit in de kerk samen met de familie die hem adopteerde. CRAQUELÉ is een theatervoorstelling waarin we - net als in een fotoalbum - bladeren door het verleden.  Een ode aan alle zichtbare (schijnbaar belangrijke) en alle onzichtbare (schijnbaar onbelangrijke) mensen en gebeurtenissen in ons leven.

“De ploeg van Orka schildert de verhaallijnen in warme, diepglanzende kleuren, met een precieze tekst vol volks-poëtische beeldspraak en met een verfijnd en humoristisch acteerspel.” (De Morgen)
 
“Craquelé bevat wederom alle troeven van de Orka-formule: een betoverend decor, invoelende acteurs, authentieke personages met een geheim. Zoals in haar twee laatste parels Chasse patate en Inuk leiden ze ook hier tot momenten van hartverwarmende schoonheid. Het is theater om van te smullen” (De Standaard )

Van/met: Martine Decroos, Philippe van de Velde, Peter Monsaert, Dominique van Malder, Titus De Voogdt, Janne Desmet, Tania Van der Sanden, Ilse de Koe, Robrecht Vanden Thoren, Jaques Smagghe/Achiel De Schepper, Ernest Aerts/Oskar Dedeurwaerder, Jonah Flachet/Ferre Vereecken, Nanou Claes, Juliette De Backere
Techniek/decor: Philippe Van de Velde, Koen Demeyere, Jonas Lambrigts, Geeraard Respeel - Kostuum: Valerie Leroy, Elise Goedgezelschap, Leentje Kerremans - Kap/grime: Dorien Van Poucke, Dian Vandecruys - Koor o.l.v.: Hans Primusz en Hannelore Primusz

Een productie van Studio ORKA, Manchester International Festival, hetPaleis, in coproductie met Theater Antigone.
Met de steun van: de Vlaamse Overheid, Stad Gent. Deze voorstelling werd gerealiseerd met steun verkregen via Tax Shelter.

Kaarten: € 20 (+12 jaar) - € 10 (tot 12 jaar)
Speeldata en tickets: www.schouwburgkortrijk.be/craquele
De ticketverkoop start op donderdag 23 juni 2022 om 14.00 u.
Alle voorstellingen zijn uitverkocht. Je kan je via onderstaande links wel registreren op de wachtlijst.

>>> Tickets donderdag 29 september om 19.00 u.
>>> Tickets vrijdag 30 september om 19.00 u.
>>> Tickets zaterdag 1 oktober om 19.00 u.
>>> Tickets zondag 2 oktober om 15.00 u.
>>> Tickets zondag 2 oktober om 19.00 u.
>>> Tickets donderdag 6 oktober om 19.00 u.
>>> Tickets vrijdag 7 oktober om 19.00 u.
>>> Tickets zaterdag 8 oktober om 19.00 u.
>>> Tickets zondag 9 oktober om 15.00 u.
>>> Tickets zondag 9 oktober om 19.00 u.