Pieter Clicteur: heArt

  • Op maandag 10 december 2018
  • tot donderdag 10 januari 2019

  • De Passage
  • Categorie: Fotografiecircuit
Pieter Clicteur: heArt

‘heArt’ is een verrassende fotoreeks die focust op een bijzonder thema: orgaandonatie. Het is een selectie van beelden uit het boek van Pieter Clicteur. Liefst 61 bekende Vlamingen met het hart op de juiste plaats hebben met veel enthousiasme aan het boek meegewerkt. In hun specifieke stijl poseerden ze elk met een symbolisch kunsthart.

Een mooi staaltje kunstfotografie van een buitengewoon concept: nooit eerder werden zoveel bekende Vlamingen onder water geportretteerd én werd orgaandonatie op een dergelijke originele manier onder de aandacht gebracht.

Pieter Clicteur startte in 2009 als fotograaf in bijberoep. Pieter reikte meteen naar ambitieuze doelen: hij werd meermaals aangesteld als privé-fotograaf van toenmalig premier Herman Van Rompuy en deed frequent freelance eventfotografie voor Toerisme Oostende. 

Vanuit een brede interesse verkende hij uiteenlopende takken van de fotografie: van sociale reportages en eventfotografie over portret-, studio-, product- en publiciteitsfotografie tot natuurfotografie.