Lukas Lelie: Ik doe mijn best

  • Op vrijdag 1 december 2017
  • om 20:15
  • Café Central Rekkem
  • Categorie: Humor
Lukas Lelie: Ik doe mijn best

Lukas Lelie stapte in 2012 voor het eerst op een podium om te vertellen dat hij één en ander niet begrijpt en niet kan. In plaats van het hem uit te leggen, werd er met hem gelachen, en dit leverde hem in 2014 Humo’s Comedy Cup op. 

Net het huis uit en afgestudeerd aan de kunstschool, is Lukas’ leven er intussen niet veel gemakkelijker op geworden. Hij gaat nu volavond, en doet dat zoals we het van hem gewend zijn: met een bom onkunde, onbegrip en vooral heel veel jokes. 

In Ik doe mijn best kijkt Lukas terug op de jongen die hij was: een dikkertje met een passie voor fretten. Geen verfijnd of hoogstaand voedsel, maar véél ingrediënten. Als kind al maakte hij er een sport van de verstopte koekjes in huis altijd terug te vinden. De enige sport waar hij ooit goed in was, overigens.

Maar zoals een zelfbewuste jongeman doet, kijkt Lukas ook naar de man die hij intussen geworden is: een (iets minder) dikke, die langzaam aan de banden met thuisfront doorknipt. Koken doet hij zelf, als het maar snel gaat. Na ettelijke pogingen en vele jaren proberen, haalde hij eindelijk zijn rijbewijs. Zijn was brengt hij nog naar de mama en een lief heeft hij nog niet, maar dat zal wel snel komen nu hij bekend staat als een grappige kerel. Hoop doet leven. Hij doet zijn best. 

Het voorprogramma wordt verzorgd door Edouard De Prez, een beginnend comedian uit Gent met het bijhorende sappig accent. Sinds 2014 schuimt hij de Vlaamse podia af met zijn rake en scherpe observaties. Hij ontmantelt algemeen aanvaarde wijsheden en biedt nieuwe perspectieven op het moderne leven. 

Foto: Filip Naudts
Kaarten: € 10,00 - € 9,00 met reductie - € 7,00 -26 jaar
Beperkt aantal plaatsen - niet genummerd
Deze voorstelling vindt plaats in Café Central, Lauwestraat 2, 8930 Rekkem

Video's