31 jaar La Gare

  • Op vrijdag 2 september 2022 tot zondag 4 september 2022

  • Café De Living, Vrijheidsboomplaat 5, Lauwe
  • Categorie: Muziek
31 jaar La Gare

De legendarische muziekclub La Gare zou dit jaar 31 kaarsjes uitblazen. CC De Steiger, vzw Michel en Café De Living zetten dit in de verf met een feestelijk weekend.

Vrijdag 2 september vanaf 20.00 u.

KAPITEIN HANKOCK

Kapitein Hankock bezingt de droefnis die het alledaags bestaan heet. Met creatieve vondsten op bekendere melodieën weet hij het zware lot van elke dag onder deze onverbiddellijke zon (en regenwolk) te verwringen tot een wrangkomische tekstenis. Onder zijn trotse kapiteinspet kijken zijn droevige ogen het publiek aan terwijl hij hen verhaalt over het leed dat ze zelf maar al te goed zullen herkennen. Met wat pech herkent u de melodie ook nog, maar laat u zich daar niet door afleiden. 

MIND RAYS

Rauwe, onversneden garagepunk uit Gent, ontstaan in 2013 en intussen een beruchte live reputatie opgebouwd. Zelf omschrijven ze hat als "mind bending psych, raw primitive punk & face melting fuzzadelic savagery" en het dekt zowel qua fysieke effecten als muzikale referentie de lading. Ze werden al vergeleken met een vrachtwagen die aan 120 km/u door een porseleinwinkel rijdt en het muzikale equivalent van Hiroshima. Garagepunk die scheurt dat het geen naam heeft en waar de vuiligheid van afdruipt!

DJ STRASH

Zaterdag 3 september vanaf 20.00 u.

YANNE

Gewapend met haar piano brengt Janne Vanneste bezwerende, donkere droompopnummers, samen met Steve Slingeneyer op drums.

BACK BACK

Het Gentse trio BackBack bestaat uit een gitarist, een saxofonist en een drummer, that’s it. En ondanks deze minimale opstelling klinken ze live als een bom. Ze brengen een uniek, aanstekelijk brouwsel op basis van jazz, rock, free jazz en funk. Sommigen durven hen met het Amerikaanse Morphine te vergelijken, maar niets is minder waar. BackBack heeft een eigen sound; noem het een magische formule die hun muziek fris, ingenieus en toegankelijk houdt. 

DJ DUF
DJ MIKIS

Zondag 4 september vanaf 11.30 u.

ZOOT UNIT

In een oude schuur op het bruwershof in Dadizele liggen de roots van dit trio dat onder de naam Zoot Unit een meeslepende mix brengt van swampblues-surf-rockabilly-americana.
De muziek bestaat uit eigen werk en covers en situeert zich ergens op de grens tussen Amerikaanse en Spaanse gitaarmuziek. Veel tekst wordt er niet gebruikt. Het gaat vooral om de mysterieuze rauwe sound die hier vol buikgevoel wordt gebracht. (11.30 u.)

DE SPLEET

DE SPLEET opent zich met een zompige kreet. Teksten van Tine Moniek ondersteund door producersduo NVE en Traikos. Klef, vuns en voos splijt de scheur gedwee op een bedje van hitsige popmuziek. POPO (pop/poëzie). Nu al legendarisch.

Ticketlinks:

Video's