Collegium Brugense: 'Venus & Adonis'

  • Op vrijdag 15 september 2017
  • om 20:15
  • Theaterzaal
  • Categorie: Muziek
Collegium Brugense: 'Venus & Adonis'

Het Collegium Brugense onder leiding van Patrick Peire bestaat uit een semi-professioneel kamerkoor en een professioneel kamerorkest. Het kamerorkest musiceert op een historisch instrumentarium.
Met Venus & Adonis brengen ze voor het allereerst een heuse opera naar De Steiger.

Het verhaal is gebaseerd op Ovidius. Aanvankelijk wordt de hopeloos verliefde Venus afgewezen door de jongeling Adonis, die enkel leeft voor de jacht.
Door hem in zijn slaap te kussen slaagt ze erin bij Adonis de liefde op te wekken. Maar dan verschijnt de oorlogsgod Mars, de traditionele minnaar van Venus.
Hij doorziet de afwijzende houding van Venus en ontdekt haar nieuwe geliefde. Mars laat zijn wraak over aan een beer, die Adonis dodelijk verwondt.
Venus, die beseft dat zij de eigenlijke oorzaak is van de dood van Adonis, voorspelt dat voortaan ook bij de mensen iedere tedere passie vermengd zal zijn met verdriet en pijn.

Het libretto van deze opera is van de hand van Colley Cibber, manager van het Theatre Royal in Drury Lane (Londen). Hij wilde meer muziek-entertainment programmeren om zo de daling van zijn inkomsten te doen stoppen en om te buigen. Daartoe engageerde hij  in 1715 de componist Johann Christoph Pepusch, die destijds werd beschouwd als Händels grootste muzikale rivaal.


Regie: Hugo Segers - Dirigent: Patrick Peire
Solisten: Marianne Vliegen (Venus), Sarah Peire (Adonis), Kris Belligh (Mars)
Het koor bestaat uit 14 zangers.
Het orkest: Dirk Lievens en Ann-sofie Vandeginste (violen), Charlotte Vandeginste (altviool), Marijke Verlinden (cello), Elise Cristiaens (contrabas), Griet Cornelis en Kasia Sokolanka (hobo’s), Mieke Vandemeulebroucke (fagot), Florian Heyrich (klavecimbel), Marc Peire (blokfluit), Katrien Gaelens (traverso), Steven Bossuyt (trompet)

Kaarten: € 20,00 - € 18,00 met reductie - € 17,00 -26 jaar
Gratis voor leden Akoestiek
Organisatie: CC De Steiger i.s.m. Akoestiek Menen

Video's