Koperkwintet Bram Fournier

  • Op zondag 7 oktober 2018
  • om 11:00
  • De Studio
  • Categorie: Muziek
Koperkwintet Bram Fournier

Enige jaren geleden organiseerde de jonge trombonist Bram Fournier in het kader van zijn eindexamen aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen een kamerconcert ‘Belgische Meesters’.

Hij liet zich daarbij begeleiden door een pianist en speelde er ook in trombonekwartetformatie. Voor dit concert giet hij het concept ‘Belgische Meesters’ in het gouden klankbad van het trombonekwintet, dé koning van de koperensembles. 

Mondstukken, bekers, ventielen, schuif en dempers zullen schitterende muziek laten weerklinken. 

De jonge muzikanten die Bram rond zich verzamelt, gaan zich bedienen van partituren van o.a. Louis De Meester (Gitanerias), Raymond Decancq (Variaties op een oud volkslied), Marinus de Jong (Humoristische Suite), Frits Celis (Hypocriete Treurmuziek) en Frederic Devreese (Hommage to James Ensor). 

Dit repertoire waarborgt in deze bezetting een grote diversiteit aan klank: 
soms schitterend en virtuoos, dan weer majestatisch briljant tot hier en daar intiem en warm.

Met: Serge Rigaumont (solo-trompet bij de Vlaamse Opera) en Senne La Mela (solo-trompet bij l’Opéra Royal de Liège), Bram Fournier (co-principal trombone aan het Orkest van de Koninklijke Muntschouwburg), Emma Van Den Ecker (hoorn), Bernd Vanechelpoel (tuba bij het Antwerp Symphony Orchestra) 

Foto: Koen Broos

Kaarten:     12,00 - € 10,00 met reductie - Gratis voor leden Akoestiek Menen