Stoomboot

  • Op vrijdag 27 oktober 2017
  • om 20:15
  • Feestzaal De Club Lauwe
  • Categorie: Muziek
Stoomboot

Als er één jonge artiest de échte kleinkunstfakkel heeft overgenomen, dan is het Stoomboot alias Niels Boutsen. 

Het gaat ontzettend hard voor Niels Boutsen alias Stoomboot.  Amper 25 is hij en al aan zijn derde cd toe. Zwarte Doos heet de plaat. 

Stoomboot won de Nekka-kleinkunstwedstrijd in 2011, stond op het podium met mannen als Zjef Vanuytsel, Jan De Wilde en Kommil Foo en speelde op Dranouter, Boterhammen in het Park en vele andere festivals. En ook Nederland valt voor Leuvenaar Niels.

Stoomboot was ook de titel van zijn eerste album (2014) waarmee hij op een haar na de MIA voor het beste debuut miste. Geen erg, in december 2015 konden Vlaanderen en Nederland kennis maken met zijn tweede cd Storm. En op 28 september 2017 laat hij zijn derde plaat op de wereld los.

Niels weet wat hij wil. Liedjes schrijven én live spelen. Zo veel mogelijk, overal te lande. En nog veel verder.  Dat lijkt aardig te lukken. Ook Radio 1 en Radio 2 ontdekten al vlug minzame Niels én zijn liedjes. Groupies, Nina, Spanjaard, Moe liepen hoog mee in de speellijsten. 

Zijn eerste twee albums werden dagboeken over vrouwen die hij niet kon krijgen. Zijn ‘zwarte doos’ zat vol liefdesperikelen en de bijhorende humor en zelfrelativering. Ondertussen is Niels afgestudeerd, speelt hij geschiedenisleraar en heeft hij de vrouw van zijn leven gevonden. Dat zorgt voor ruimte en plaats. Ruimte in zijn leven en plaats in de ‘zwarte doos’ voor andere verhalen. 

Bijvoorbeeld: een manifest tegen het overtollige lawaai van trolleys, een ode aan de plek waar hij als student sliep, een blik op de wereld na Trump en de Brexit, een liedje over koffie, het verhaal van zijn vader en een aantal liefdesbetuigingen aan de vrouw die hij wél kon krijgen. 

Eenvoudig. Zwarte Doos is een plaat geworden over het wereldbeeld van Stoomboot. Ook live opent de Zwarte Doos zich op meesterlijke wijze. Of het nu met band of solo is, de liedjes borrelen op en komen binnen bij wie het genot van het luisteren graag koestert.

Als er één jonge artiest de échte kleinkunstfakkel heeft overgenomen, dan is het Stoomboot alias Niels Boutsen. 

Foto: Joost Joossen
Kaarten: € 10,00 - € 9,00 met reductie - € 7,00 -26 jaar
Dit concert vindt plaats in Feestzaal De Club, Larstraat 8 in Lauwe
Beperkt aantal plaatsen - niet genummerd

Video's