Tutu Puoane

  • Op vrijdag 9 februari 2018
  • om 20:15
  • Theaterzaal
  • Categorie: Muziek
Tutu Puoane

Tutu’s prachtige stemtimbre en ontwapenende charme laten niemand onberoerd. Met dit concert brengt ze diverse pakkende songs.

Tutu Puoane werd geboren in een township nabij Pretoria, Zuid-Afrika, maar kwam een 15-tal jaren geleden naar Nederland om dan daarna in Antwerpen te komen wonen. Daar groeide zij uit tot een zeer charismatische persoonlijkheid die te zien was en is op tal van Belgische en internationale podia. Met haar band bracht ze 4 albums uit: Song (2007), Quiet Now (2009), Breathe (2012) en iLanga (2014). Met het Brussels Jazz Orchestra blikte ze de plaat Mama Africa in, een eerbetoon aan haar legendarische landgenote Miriam Makeba. Zowel Quiet Now als Mama Africa werden in Zuid-Afrika bekroond met de jaarlijkse South African Music Award (SAMA) for Traditional Jazz. 

Tutu was ook een opgemerkte gast bij Bart Peeters (Op de groei-tournee), werkte samen met Bert Joris alsook met Toots Thielemans, en maakte deel uit van de dans-productie Speak Low If You Speak Love van Wim Vandekeybus.

Tutu’s prachtige stemtimbre en ontwapenende charme laten niemand onberoerd. Met dit concert brengt ze diverse pakkende songs, gezongen in het Engels (waaronder ook enkele Joni Mitchell-nummers). Daarnaast serveert ze ook hartverwarmende songs in haar moedertaal het Sepedi, met als kern een onuitwisbaar stukje Afrika, maar dan gedrenkt in jazz en soul. 

Met:  Tutu Puoane (zang) - Ewout Pierreux (piano) - Nicolas Thys (bas) en Dré Pallemaerts (drums)
Foto: Mzi Mtolo
Kaarten: € 15,00 - € 14,00 met reductie - € 12,00 -26 jaar

Els Van Steenberghe had een gesprek met Tutu Puoane. Het interview kan je hier lezen.

Video's