Brandung: Fluut

  • Op maandag 28 mei 2018
  • tot dinsdag 29 mei 2018
  • vanaf 14:00 uur tot 15:00 uur

  • Theaterzaal
  • Categorie: Scholen
Brandung: Fluut

Een voorstelling over Goed en Kwaad, vrij naar ‘De Toverfluit’.

(4de, 5de en 6de leerjaar basisonderwijs)

Een nieuwe voorstelling gebaseerd op ‘De Toverfluit’ van Mozart, over hoe Goed en Kwaad zich tegenover elkaar verhouden. Als twee tegengestelden, maar toch met elkaar verweven.

Wat moet je doen om écht goed te doen? Niemand die het weet… Met deze vraag krijgt ook prins Tamino te maken wanneer de Koningin van de Nacht hem smeekt haar dochter Pamina te bevrijden uit de klauwen van een boze tovenaar. Verblind door de mooie ogen van Pamina en doof voor de waarheid gaat Tamino samen met vogelvanger Papageno op zoek. Maar Pamina wil helemaal niet terug, ze wil iets anders. 

Van jongs af aan worden we geconfronteerd met een wereld waarin er snel geoordeeld wordt. Dit is zwart, dat is wit. Punt. Maar er zijn vooral veel tinten grijs, veel meer dan vijftig zelfs! In ‘Fluut’ gaan Jelle Marteel en Philippe Annaert op zoek naar hoe een verhaal meerdere waarheden kan hebben. Maar wat moeten we nog geloven? En van wie? Het is net dit idee dat naar boven komt in ‘De Toverfluit’. De personages balanceren op de grens tussen goed en kwaad, een grens die kinderen zelf ook beginnen aan te voelen.

BRANDUNG is de artistieke broedplaats van theatermakers Jelle Marteel en Philippe Annaert. Zij leerden elkaar kennen tijdens hun theateropleiding aan het KASK Gent, waar ze in 2007 afstudeerden. Vaak laten ze zich voor hun voorstellingen inspireren door het literaire repertoire, dat ze op een frisse manier naar hun hand zetten, om op die manier iets wezenlijks te vertellen over de wereld van vandaag. Voor ‘Fluut’ gaan ze aan de slag met Emmanuel Shikanders libretto van ‘De Toverfluit’.


van en met: Philippe Annaert, Ilse de Koe, Jelle Marteel
vorm: Nikolas Lestaeghe - kostuum: Veerle Hasselman - lichtontwerp: Dirk De Hooghe
techniek: Frederik Desmedt - foto: Jelle Marteel - coproductie: Cultuurcentrum De Grote Post en CC Brugge - met de steun van: Provincie West-Vlaanderen en Stad Oostende


Praktische info:

speeldata:  
- maandag 28 mei 2018 om 14.00 u.
- dinsdag 29 mei 2018 om 10.00 u. en 14.00 u.
zaal: theaterzaal
duur: ongeveer 60 minuten 
publiek: maximum 200 leerlingen per voorstelling
lesmateriaal: begeleidingsmap
website: www.brandung.be 
prijs: 5,00 euro