vzw Cultuurcentrum De Steiger Menen - Waalvest 1 - 8930 Menen - +32(0)56 51 58 91 - info@ccdesteiger.be

Cultuurcentrum De Steiger Menen

Tentoonstelling

Programma

Menens!

Menens!

  • Op zaterdag 11 maart 2017
    tot zondag 3 september 2017
  • Stadsmuseum 't Schippershof

Het gezicht van Menen in verleden, heden en toekomst.

Menen, Lauwe en Rekkem veranderden grondig van uitzicht. De stadsplanning wijzigde, pleintjes verdwenen, nieuwe gebouwen rezen uit de grond.... Ontdek hier welke metamorfoses de stad en haar deelgemeenten de voorbije honderd jaar doormaakten. Maak kennis met de projecten die nu op stapel staan.  En droom mee over het toekomstige gezicht van de stad en haar deelgemeenten.

Menens! is een dynamische tentoonstelling. Nieuwe plannen en inzichten worden telkens toegevoegd. Spring dus geregeld eens binnen en volg de Metamorfoses van Menen op de voet.

Openingsuren: van woensdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.30 u. en op aanvraag via tschippershof@menen.be

Resten

Resten

  • Op zaterdag 15 april 2017
    tot zondag 14 mei 2017
  • Tentoonstellingszaal

De schoonheid van verval is een dankbaar en vaak terugkerend thema doorheen de kunstgeschiedenis. Op de tentoonstelling ‘Resten’ is werk te zien waarin dit thema breed wordt onderzocht en naar de actualiteit wordt geprojecteerd. Ze vertrekt vanuit de magistrale etsen van Giovanni Battista Piranesi, maar brengt verder enkel hedendaagse kunst. Naast grafisch werk en tekeningen van Peter Simoen en Tinus Vermeersch zijn er ook installaties te zien van Chantal Pollier en het Luxemburgse kunstenaarskoppel Feipel & Bechameil.  De Belgische fotograaf Henk Van Rensbergen gaat er met zijn foto’s van verlaten gebouwen in dialoog met de kunstwerken.

Openingsuren: van dinsdag tot vrijdag, van 14 tot 18 uur, en op zaterdag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur.

De catalogus van de tentoonstelling vindt u hier.