Abattoir Fermé: Gonzo

  • Op woensdag 24 oktober 2018
  • om 20:15
  • Schouwburg Kortrijk
  • Categorie: Theater
Abattoir Fermé: Gonzo

‘Gonzo’, de nieuwe productie van Abattoir Fermé, belooft uitzinnig rock-‘n-roll spelerstheater te worden over de geschiedenis en excessen van het moderne westen.

De term ‘Gonzo’ verwijst naar een vorm van subjectieve journalistiek waarin verslaggever en onderwerp lijken samen te vallen. De stijl werd gepionierd door enfant terrible Hunter S. Thompson (1937-2005) – excentriekeling, activist, wapengek, schrijver voor o.a. Rolling Stone-magazine én icoon van de counterculture.
Thompson’s leven en werk zijn een Gesamtkunstwerk waarin journalistiek, fictie, kunst en drugs naadloos in mekaar overlopen. Zijn bekendste werk is ‘Fear and Loathing in Las Vegas’, een stream-of-consciousness-roman waarin Thompson - stevig onder invloed van alles wat God verboden heeft - rondreist door een koortsig en turbulent  Amerika van pretparken, raciale spanningen, paranoia en losgeslagen consumentisme. Zo graaft ‘Gonzo’ naar de even hilarische als ontluisterende geschiedenis van het moderne westen. Een hallucinatie die begint in de fifties bij rock-’n-roll en via Vietnam en Watergate eindigt in een berghut in 2005, waar Thompson zich een kogel door het hoofd jaagt en zijn as door een kanon de lucht laat inschieten.

Met: Steve Geerts, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert, Kirsten Pieters en Anneke Sluiters 

Kaarten:     € 16,00 - € 6,00 -26 jaar
Abonnementsprijs = ticketprijs
Organisatie: Schouwburg Kortrijk m.m.v. CC De Steiger
Extra: inleiding om 19.30 u. in het arenatheater