Fabuleus / Ballet Dommage: Klutserkrakkekilililokatastrof

  • Op zaterdag 2 december 2017
  • om 15:00
  • Studio
  • Categorie: Theater
Fabuleus / Ballet Dommage: Klutserkrakkekilililokatastrof

Theater voor iedereen vanaf 6 jaar.

Komt dat zien! En oefen alvast op de meest onuitspreekbare titel van het jaar. Het is je enige kans om een stoeltje te veroveren voor dit wereldschokkend, verbluffend en nooit, never, ever eerder vertoond spektakel! 

Klutserkrakkekilililokatastrof schippert tussen een zigeunerverhaal, Tom & Jerry, een Spaans-Italiaanse telenovelle en het Eurovisiesongfestival. De aanstichters van deze vrolijke chaos zijn twee personages met een niets ontziende passie voor het podium.

Katrien Valckenaers en Maxim Storms studeerden samen aan de opleiding Drama van KASK in Gent. Ze herkenden in elkaar een voorliefde voor fysiek theater en absurde humor en stichtten instant het collectief Ballet Dommage. Samen met vormgever/performer Rachid Laachir en costumière Maartje Van Bourgognie scheppen ze een wereld die baadt in de nostalgische sfeer van rondtrekkend theater.

“Wat een belevenis! Storms en Valckenaers hebben het. En eindregisseur Filip Bilsen heeft het extra aangeboord: de verbeelding, de timing, het spelplezier, de vrijgevigheid om hele families voor het leven te winnen voor theater. Een wervelende opkikker.” (Wouter Hillaert, De Standaard)

“Valckenaers en Storms zijn erin geslaagd om een wereld te scheppen op het podium waar de toeschouwers graag deel van willen uitmaken.” (Lotte Philipsen, Knack) 

“Ik ben jaloers op de kinderen van nu. Zij kunnen dat nu allemaal beleven. Theater als een spontane polonaise, theater als een ritueel feest.” (Tuur Devens, Theaterkrant)

Concept en spel: Katrien Valckenaers en Maxim Storms - Scenografie en spel: Rachid Laachir 
Kostuums: Maartje Van Bourgognie - Assistentie kostuums: Isa Janssens - Eindregie:     Filip Bilsen - Muziek: Gerrit Valckenaers - Licht en techniek: Bregt Janssens, Tom Philips en Pol Verwilt 
Productie:  Kathleen Vogelaers - Met dank aan: CAMPO en Vooruit

Kaarten: € 8,00 - € 7,00 met reductie 
Leden van de Gezinsbond krijgen € 2,00 euro per ticket terug op hun gezinsspaarkaart (alleen voor losse tickets)
Organisatie: CC De Steiger m.m.v. Gezinsbond Menen

Klutserkrakkekilililokatastrof - trailer from fabuleus on Vimeo.