herman: Bite me

  • Op vrijdag 25 november 2022 om 20:15

  • op locatie in Menen
  • Categorie: Theater
herman: Bite me

In het kader van Internationaal Kunstenfestival NEXT 2022.

herman is een theatercollectief van vijf toneelspelers/makers die allen in 2019 afstudeerden aan het Antwerpse Conservatorium: Kenneth Cardon, Lois Lumonga Brochez, Daantje Idelenburg, Sara Lâm en Milan Vandierendonck. Na ‘Om niets te zeggen’ en ‘vier sterren’ wordt ‘BITE ME’ de derde voorstelling van dit intrigerende gezelschap. Welkom in het rijk der vampieren!

Al eeuwenlang staat de vampier symbool voor macht en onderdrukking. Tegelijk wordt het beeld doorheen de geschiedenis gebruikt om minderheidsgroepen te demoniseren en uit te sluiten. Maar in de locatievoorstelling ‘BITE ME’ breken de vampiers uit deze klassieke verhaalstructuren om hun bestaansrecht te reclaimen. Kan de esthetiek van macht gebruikt worden om onze eigen onderdrukte identiteiten niet alleen een stem te geven, maar ook te bevieren? Hoe gebruiken we horroresthetiek om onderdrukkende denkpatronen en systemen uit te dagen? En waar vinden de onsterfelijken schoonheid in hun wereld van bloed en duisternis?

Deze wezens van de nacht trekken zich terug in de ruïnes van onze consumptiemaatschappij, in achtergelaten winkelpanden en lege bankgebouwen. herman nodigt u uit om de vampiers in hun verborgen woonplaats te ontmoeten. Ze zijn dichterbij dan u denkt.

Concept: herman - Spel: Lois Lumonga Brochez, Kenneth Cardon, Alice De Waele, Daan Idelenburg, Sara Lâm en Milan Vandierendonck - Eindregie: Sachli Gholamalizad - Muziek: Tom Van Den Brande - Bewegingscoach: Lisa Groothof - Productie: Zomer Van Antwerpen en Monty Kultuurfaktorij - Productiemedewerker: Ann Schoeters

€ 15 - € 13 met reductie Next - vriendenpas / -26j: € 6