Jan Martens: Pauline Thomas

  • Op zaterdag 17 november 2018
  • om 20:15
  • De Studio
  • Categorie: Theater
Jan Martens: Pauline Thomas

In het kader van Internationaal Kunstenfestival NEXT.

Martens neemt de relatie tussen twee mensen onder de loep met een koppeldans in de meest letterlijke zin van het woord: zonder van elkaars zijde te wijken toont het paar vijf sleutelmomenten in een liefdesrelatie.
 

Jan Martens is momenteel als choreograaf verbonden aan Le Gymnase (Roubaix). Hij werkt er, samen met dansers  Pauline Prato en Thomas Regnier, aan een herneming van zijn voorstelling ‘A small guide on how to treat your lifetime companion’ (2011). 

Het resultaat wordt een woordloos bewegend beeld met centraal een koppel in een onbepaalde kleine ruimte: een lift of een keuken, een kelder of een caravan. In die kleine ruimte, en in de vorm van verschillende hoofdstukken, wordt een relatie ontdaan van haar codes en tot studieobject gemaakt: relationele gebaren krijgen een bevreemdende lading in de grijze zone tussen tederheid en geweld, tussen verlangen en onverschilligheid. 
‘Pauline Thomas’ is een zacht en intiem werk over de liefde dat zowel slaat als zalft. Het wordt voorafgegaan én gevolgd door een solo voor elk van de dansers. 

Concept: Jan Martens
Met: Pauline Prato en Thomas Regnier

Kaarten: € 10,00 - € 8,00 met reductie - € 8,00 -26 jaar 
(abonnementsprijs = reductietarief)
Organisatie: CC De Steiger i.s.m. Next en 
m.m.v. CC Guldenberg Wevelgem