Kassys / Tristero: Het script

  • Op woensdag 22 november 2017
  • om 20:15
  • Studio
  • Categorie: Theater
Kassys / Tristero: Het script

6 acteurs en maar 1 solo.
Wat zou er gebeuren als een regisseur één solo geeft aan zes verschillende acteurs? En hen dan op dezelfde avond, tegelijkertijd, op het toneel vraagt? Hoe strikt houdt elke acteur zich aan de regieaanwijzingen in het script? Gunnen ze elkaar een plek in de spotlights? Spelen ze zelfzuchtig schmierend of willen ze elkaar ten dienste staan? 
 

In Het Script zijn er geen hoofdrollen of bijrollen. Er is maar één rol en zes acteurs brengen gelijktijdig hun eigen interpretatie van dezelfde solo. Op het toneel staat een groep en toch is er geen direct contact. De acteurs doen elk apart hun ding. Ze zijn door het script gebonden. Maar toevallige ontmoetingen en de behoefte aan interactie met een tegenspeler stellen hun trouw aan het script op de proef. 

Het Script legt bloot hoe de ‘vertolkingen’ van de solo kunnen verschillen. De voorstelling zoomt in op de frustratie van het ‘langs elkaar heen leven’. Op het gevoel dat je, ook al ben je onderdeel van een groep, niet kan ontsnappen aan een existentiële eenzaamheid.

Tekst en regie: Liesbeth Gritter - Advies: Peter Vandenbempt - Regieassistentie: Willemijn Zevenhuijzen en Vincent Brons
Spel:  Thijs Bloothoofd, Milan Boele van Hensbroek, Ayrton Fraenk, Harm van Geel, Esther Snelder en Peter Vandenbempt. 
Productie, publiciteit en verkoop: ProductieCollectief / Markell Helmann - Zakelijke leiding: Mark Walraven - Coproductie:  Tristero - Met de steun van: NFPK, AFK en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Kaarten:     € 15,00 - € 13,00 met reductie - € 12,00 -26 jaar
Extra: inleidende babbel met Liesbeth Gritter om 19.30 u.