Sachli Gholamalizad / KVS: (Not) my paradise

  • Op woensdag 27 september 2017
  • om 20:15
  • Theaterzaal
  • Categorie: Theater
Sachli Gholamalizad / KVS: (Not) my paradise

Voor opvolger (Not) my paradise trekt Sachli opnieuw naar Iran. Ze vertelt het verhaal van haar grootmoeder en grootvader, eigenaar van een mondaine nachtclub waar diva’s en alcohol floreren. 

Theatermaakster en actrice Sachli Gholamalizad (Anzali, Iran °1982) belandt op vijfjarige leeftijd met haar moeder en broers in België. Ze studeert drama aan het RITCS en volgt acteerlessen bij Jack Waltzer in Parijs. Sachli speelt vanaf 2006 mee in een aantal tv-series en (kort) films (o.a. De Helaasheid Der Dingen). In het theater werkte ze o.a. met Theater Zuidpool. Momenteel is ze op tv te zien in drie series: De Bunker (VTM), Loslopend Wild (Eén) en Vlucht HS13 (NPO). Vanaf dit seizoen maakt Sachli deel uit van het ensemble van KVS.

Pas op twintigjarige leeftijd keert Sachli voor het eerst terug naar haar geboorteland. In 2013 realiseert ze haar eerste eigen theaterproductie A reason to talk. In deze voorstelling duikt ze, op zoek naar haar identiteit, in het familieverleden en toont ze de verstoorde en complexe relatie met haar moeder, die haar in het duister laat over het waarom van hun vertrek uit Iran. Voor deze voorstelling combineert Sachli video-opnames,  dagboeknotities, herinneringen, literatuur en soundscapes. Dit verhaal over haar (dubbele) identiteit, tegelijk een universele moeder/dochter- vertelling, valt in binnen- en buitenland meermaals in de prijzen.

Voor opvolger (Not) my paradise trekt Sachli opnieuw naar Iran. Ze vertelt het verhaal van haar grootmoeder en grootvader, eigenaar van een mondaine nachtclub waar diva’s en alcohol floreren. Oude nonkels dissen maar wat graag grootvaders heldenverhalen op, maar vanuit de kieren van het verleden komt ook zijn donkere kant naar boven – en de verschillen tussen man en vrouw, tussen Oost en West, tussen vrijheid en grenzen. De erfenis, een lapje grond aan de Kaspische Zee, verbindt en verdeelt de familie al decennialang.

 “(Not) my paradise is een indringende familiekroniek over hebzucht, cultuurclashes en generatieverschillen. Een theatrale stap voorwaarts in de documentaire vertelstijl van Gholamalizad en zonder twijfel opnieuw een internationale succesproductie.” (Filip Tielens, De Standaard)


Van en met: Sachli Gholamalizad - Scenografie: 88888 (Karel Burssens en Jeroen Verrecht) 
Geluidsontwerp: Sebastiaan Van den Branden - Geluid: Donald Berlanger - Lichtontwerp: Ralf Nonn en Margareta Andersen - Montage: Moj Bah - Camera: Sachli Gholamalizad - Tweede camera: Julie De Clercq - Dramaturgie: Tunde Adefioye - Videotechniek: Pier Gallen - Vertalers: Isabelle Grynberg, Martine Wezenbeeck, Anne Vanderschueren, Trevor Perri en Moj Bah - Boventiteling: Inge Floré - Productie en video: Catherine Vervaecke - Coproductie: De Brakke Grond en Vooruit - Foto’s: Danny Willems

Kaarten: € 16,00 - € 15,00 met reductie - € 13,00 -26 jaar
Extra: nagesprek met Sachli Gholamalizad om 22.15 u.

Video's