Studio Orka: Chasse Patate

  • Op zaterdag 30 juni 2018
  • om 19:00
  • Marke (locatie ntb)
  • Categorie: Theater
Studio Orka: Chasse Patate

Chasse Patate biedt troost aan mensen die zich kost wat kost overeind houden, terwijl de grond onder hun voeten zompig wordt. Een voorstelling over veerkracht, over iets écht willen en niet opgeven. Over dromers, vechters en veel te warm bier.

51º noorderbreedte, 3º oosterlengte, de gevoeligste plek van onze planeet.  Alles zinkt er weg, niemand weet waarom. En in dat niemandsland, een café waar zelden iemand komt, maar wie komt, wil blijven. Omdat alles er mag zijn wat het is. Je mag er lachen, om dingen waar niemand anders om lacht, er mag - voetje voor voetje - gedanst worden. Je mag er zingen of stil worden. 

Chasse Patate biedt troost aan mensen die zich kost wat kost overeind houden, terwijl de grond onder hun voeten zompig wordt. Een voorstelling over veerkracht, over iets écht willen en niet opgeven. Over dromers, vechters en veel te warm bier.

Zoals steeds laat Studio Orka zich voor de ontwikkeling van het verhaal en voor vormgeving inspireren door een specifieke locatie. Chasse Patate speelt zich af in een klein café, gelegen in de natuur, tussen de velden. Een plek vol vergane glorie, en veel herinneringen. Een indrukwekkende voorstelling die terecht tot beste theatervoorstelling 2016 werd verkozen door De Standaard. 

“Een hartveroverend verhaal, verteld door een cast die de graszoden van het dak speelt in een decor dat op de ene na de andere visuele verrassing trakteert. Studio Orka blijft met succes de droogkomische en poëtische zijde van het woord ‘spektakel’ verkennen.” (KnackFocus)

“Studio Orka schiet altijd raak, maar Chasse Patate is toch het voorlopige magnum opus van dit Gentse jeugdtheatergezelschap. Een productie op locatie over een écht zinkend huis, waarin acteurs Janne Desmet en Titus De Voogdt het hoofd boven water proberen houden, ook al spaart het leven hen niet. Een collectieve krop in de keel bij jong en oud.” (De Standaard)

Van en met: Philippe Van de Velde, Martine Decroos, Dominique Van Malder, Julie Delrue, Titus De Voogdt en Janne Desmet
Muziek: Wim Deliveyne, Peter De Bosschere en Luc Waegeman - Vorm: Philippe Van de Velde en Kwint Manshoven 
Uitvoering decor: Philippe Van de Velde, Kwint Manshoven, Kris Van Oudenhove, Stef Decoster, Niels Ieven, Bart Van Bellegem, Bram Rombouts en Kobe Vandenberghe - Coach: Peter Monsaert - Productie: Maarten Naessens, Famke Dhont, Isabelle 
Vermeulen en Karen Van De Voorde - Kostuums: Maartje Van Bourgognie en Elise Goedgezelschap
Techniek: Lorin Duquesne - Foto: Phile Deprez
Coproductie: Ruhrtriennale - Festival of the Art, NTGent, Theaterfestival Boulevard en C-mine
Met de steun van:  Vlaamse Overheid, Stad Gent, Provincie Oost-Vlaanderen.   

Kaarten: € 16,00 – € 8,00 -26 jaar (abonnementsprijs = ticketprijs)
Organisatie: Schouwburg Kortrijk, Perplx, OC Marke en Theater Antigone m.m.v. CC De Steiger