Tuning People / Maas theater en dans: ChitChat

  • Op maandag 29 oktober 2018
  • om 16:00
  • Theaterzaal
  • Categorie: Theater
Tuning People / Maas theater en dans: ChitChat

Boem, pats, bam, plonk, klonk, auw. In dit dansduet hotsen en botsen twee meisjes er grappig op los. Ze giechelen, lachen, proesten het uit, spelen, tetteren, dansen, ravotten, vechten en maken het weer goed. Ze bewegen als een twee-eenheid, elkaar voortdurend imiterend. Alles samen en dan weer uit elkaar. Onafscheidelijk en dan weer los. In en uit de pas. Roekeloos in de wereld en het leven.

Charlotte Goesaert en Karolien Verlinden maken een wervelende dansvoorstelling met bewegingen die variëren van heel zacht tot heel wild. Joost Maaskant begeleidt hen bij de creatie van de klanken en geluiden die gelijke pas houden, van klankgedicht tot rockopera. Jef Van gestel staat in voor de final touch.

Karolien en Charlotte over ChitChat:
“Wij zijn zelf nogal wild en lomp en merken dat ons impulsieve gedrag soms tot problemen leidt. Daarom is het fijn om in ChitChat alle dingen te doen die in het echte leven een beetje raar zijn. Er is geen barrière op het toneel. We creëren op speelse wijze een uitlaatklep voor al onze gekke opwellingen.”

Moniek Merkx (Maas theater en dans, Rotterdam) over de preview van ChitChat:
“Hun snelle klanktaal is briljant en ook hun gelijke bewegingen. Ze zijn meesters in exact hetzelfde doen en dan snel variëren. Met herhalende patronen en geluiden kunnen ze heel grappig spelen. Onder het kijken wil je zelf ook meedoen, hinkelen en springen.”

Zo speels het klankgedicht zich verder ontwikkelt, zo speels en sprankelend zijn de variaties in de danspassen en bewegingen. De twee meiden snoeren elkaar de mond, krijgen nog even ruzie, trekken elkaars paardenstaarten af, om daarna weer als twee olijke vriendinnen samen te huppelen en te lachen. Hun guitigheid is aanstekelijk. De kinderen wiebelen mee op hun stoelen om dan stilletjes te volgen en in lachen en schateren uit te barsten.”
(Tuur Devens, www.theaterkrant.nl)


Choreografie en dans: Charlotte Goesaert en Karolien Verlinden 
Eindregie: Jef Van gestel - Geluid: Joost Maaskant 
Kostuums: Maartje Van Bourgognie - Licht: Gé Wegman 

Kaarten: € 8,00 - € 7,00 met reductie 
Leden van de Gezinsbond krijgen € 2,00 euro per ticket terug op hun gezinsspaarkaart (alleen voor losse tickets)
Organisatie: CC De Steiger m.m.v. Gezinsbond Menen

Chit Chat Teaser from tuning people on Vimeo.