Ultima Vez / Wim Vandekeybus: Trap Town

  • Op dinsdag 18 december 2018
  • om 20:15
  • Schouwburg Kortrijk
  • Categorie: Theater
Ultima Vez / Wim Vandekeybus: Trap Town

Het werk van Wim Vandekeybus en Ultima Vez is een vaste waarde in het programma van Schouwburg Kortrijk en staat voor energie op scène, vaak gecombineerd met live muziek en ritme en film.
 

Voor ‘Trap Town’ is de ‘antieke mythe’ de inspiratiebron van Vandekeybus. De urgente kwaliteit van de mythe ligt in haar vermogen helderheid te scheppen in de mechanismen van een klassiek conflict. Niet door wat de mythe laat zien, maar door wat ze niet laat zien. Zonder de dagelijkse ruis van nieuwsberichten en opinies, geeft de blik van de mythe inzicht in de mensheid pur sang. Het zijn die archaïsche zielen van ons die maar niet modern kunnen zijn en vandaag nog steeds de boel op stelten zetten. De fascinatie van Wim Vandekeybus voor de universaliteit in antieke mythen begon reeds met de figuren van Orfeus en Eurydice in ‘Blush’ (2002).
Zijn nieuwe creatie ‘TrapTown’ neemt je mee naar een parallel universum, ontdaan van gedefinieerde tijd en ruimte. Oerconflicten domineren, de noodzaak en (on)mogelijkheid van emancipatie spelen op. Voor deze dansmythologie gaat Vandekeybus aan de slag met beeldend schrijver Pieter De Buysser en een legioen Ultima Vez performers. De voorstelling wordt toon bijgezet door een filmische soundtrack van Trixie Whitley en Phoenician Drive die het publiek vervoeren langsheen orakels, weemoed, loutering en euforie.

Regie, choreografie en film:  Wim Vandekeybus
Gecreëerd met en uitgevoerd door: Ultima Vez performers
Tekst: Pieter De Buysser - Muziek: Trixie Whitley, Phoenician Drive - Artistieke assistentie en dramaturgie: Aïda Gabriëls
Foto: Danny Willems

Kaarten: € 26,00 - € 6,00 -26 jaar (tickets 1ste rang)
Abonnementsprijs = ticketprijs
Organisatie:Schouwburg Kortrijk m.m.v. CC De Steiger
Extra: inleiding om 19.30 u. in het arenatheater