Club Recup

  • Op zaterdag 26 mei 2018
  • om 12:00
  • Categorie: Vorming
Club Recup

Zowel intern als binnen onze programmatie gaan we met het Steigerteam voor ‘Duurzaamheid’ in alle betekenissen van het woord. Op 26 mei organiseren we in en rond CC De Steiger een evenement rond dit thema met tal van activiteiten.

Wat valt er allemaal te beleven? In de namiddag kan je naar hartelust geven en nemen op ons Geefplein, dit is een gratis rommelmarkt waar je dus gewoon kan nemen wat je nodig hebt. In het repair café heb je de mogelijkheid om je defecte fietsen, kleren, juwelen, huishoudapparaten en pc’s te laten na kijken door onze vakkundige vrijwilligers.
In de namiddag zullen er ook tal van workshops plaatsvinden voor zowel jong als oud en zal er heel wat boeiends te zien zijn.

BBQ + Salad Bar (12 -13 u.)
Club Recup starten we met een (h)eerlijke maaltijd. Om 12u organiseren we een BBQ waarbij iedereen zijn eigen stukje duurzaam vlees, veggie burger, falafel, ... mag meebrengen. Om de keuze voor duurzaam vlees te stimuleren kan je een pakketje vlees van een hoeveboerderij, vlees dat op een bewuste manier en met aandacht voor het dier geserveerd wordt, vooraf bestellen. 
Indien u wenst zo’n pakketje te bestellen gelieve ten laatste tegen 19/05 een mail te sturen naar stan.verstraete@menen.be

Repair Café (13 - 17 u.)
Doet je broodrooster het niet meer? Zitten er gaatjes in je trui? Staat je fiets al een tijdje op stal met een platte band? Hoogste tijd voor jouw bezoek aan het Repair Café op Club Recup! Dé plek waar iedereen de andere gratis helpt om kledij, elektrische apparaten, computers en fietsen te herstellen.  Wij garanderen dat er voor elke klus iemand met raad en daad klaar zit. Gereedschap en herstellingsmateriaal zijn aanwezig. Als er specifieke wisselstukken nodig zijn voor de herstelling zoals een binnenband gelieve deze dan zelf mee te nemen. 

Geefplein (13 - 17 u.)
Een Geefplein is een soort rommelmarkt … maar dan eentje waar je je portemonnee thuis kan laten. Je neemt gewoon mee wat je zou kunnen gebruiken en dat allemaal gratis. Ook voor de boekenliefhebber niet getreurd want de Bibliotheek van Menen schenkt wat boeken aan het Geefplein. Weet je niet waarheen met je oude spullen? En zou je er graag nog iemand gelukkig mee maken? Twijfel dan niet en breng ze (in goede staat) binnen in CC De Steiger op één van deze inzamelmomenten: zaterdag 19/05 (14-18u) of woensdag 23/05 (14-18u). Voor de grotere materialen zoals kasten en tafels zullen we een geefbord voorzien waar iedereen een advertentie mag plaatsen met wat hij of zij te bieden heeft.

Swishing (13 - 17 u.)
Swishing is het gratis ruilen van kledij op een mini beurs. Selecteer miskopen uit jouw kleerkast die passen bij het seizoen, er GOED uitzien en FRIS ruiken. Schoenen & accessoires zijn ook welkom! Broeken swishen moeilijk. Ondergoed, badmode & juwelen aanvaarden we niet.  

Workshops (13 -15 u. & 15 - 17 u.)
Ook voor kinderen is er heel wat te beleven op Club Recup. Er zijn twee workshops waar ze hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. De workshops draaien rond upcycling. De ene van kledij, de andere van plastiek. Oude voorwerpen uit de vuilnisemmer redden en er iets nieuw van maken. Deze workshops zijn volledig gratis en vinden respectievelijk plaats van 13 tot 15 u. en van 15 tot 17 u. 

Randanimatie 
Er is ook heel wat randanimatie voor jong en oud. Van kubb spel tot reuze 4-op-een-rij over jenga; gezelligheid troef!  
Doorlopend : bar, catering, DJ, … 

Trashbeatz (17 u.) 
Wist je dat er muziek zit in afval? Trashbeatz tovert afval om tot knotsgekke muziekinstrumenten en haalt er aanstekelijke deuntjes uit. Deze gemaskerde wezens toveren de gekste dingen uit hun vuilbak. Het publiek wordt ten volle in het spektakel betrokken. Van een levend drumstel tot een swingende xylofoon, alles kan!