De Italiaanse plattelandskeuken (extra datum)

  • Op maandag 28 november 2022 om 19:00

  • CC De Steiger
  • Categorie: Vorming
De Italiaanse plattelandskeuken (extra datum)

Tijdens deze Italiaanse kookdemo staan meer­dere nieuwe gerechten op de kaart. 

Spaghetti alla carbonara wordt ons eerste gerecht. Op en top Romeins. Met spek van de wang (guanciale) van het varken. Samen met ei, Romeinse schapenkaas en, belangrijk, peper. 
Polpette con finocchio in padella staat ook op het menu. Gehaktballen, klaargemaakt op zijn Italiaans. Met onder andere kaas grana padano, platte peterselie en fijngesneden look. We dienen ze op met in de pan klaargemaakte venkel. Lekker, heel lekker. 
Arancini worden het hoogtepunt van onze avond. Arancini zijn knapperige bolletjes (of kogelvor­mig) van rijst in een gouden, krokant laagje paneermeel. Vaak worden ze opgevuld met een Italiaanse tomatensaus met vlees (ragu). Maar het kan ook met mozzarella en ham. Arancini di riso zijn een klassieker van de Siciliaanse keuken. Ondertussen populair in heel Italië. Ze worden vaak uit het vuistje op straat (cibo di strada) warm gegeten. 
Het spreekt voor zich dat alle klaargemaakte gerechten samen met de deelnemers worden verorberd met een glas wijn. Italiaanse vanzelf­sprekend. 

Datum: maandag 28 november van 19.00 tot 22.30 u.
(de sessie van 13 oktober is volzet)
Begeleiding: Laurent Coppens, gepassioneerd Italië­kenner en gelegenheidskok 
Inschrijving:€ 15,00 (+ € 12,00 voor de ingrediënten, de avond zelf te betalen, recepten inbegrepen) 
Max. 22 deelnemers