De Italiaanse plattelandskeuken (Het Applauws)

  • Op donderdag 30 maart 2023 om 19:00

  • Het Applauws
  • Categorie: Vorming
De Italiaanse plattelandskeuken (Het Applauws)

Pasta al forno, pasta in de oven. Wie houdt daar niet van? 

Ook kinderen zijn er dol op. We maken een (basis)versie klaar, zoals Italianen het berei­den. Met robuuste pasta, een Italiaanse tomaten­saus met een tikkeltje vlees, en kazen mozzarella en grana padano. 
Caponata wordt het koninginnestuk van onze avond. Caponata is een unieke mengeling van zuiderse groenten in een licht zoetzure saus. Het gerecht is op en top Siciliaans en boogt op een geschiedenis om u tegen te zeggen. De bereiding vraagt wat werk maar het resultaat is een unieke Siciliaanse smaakbom. Je eet het als een afzon­derlijk gerecht of samen met bijvoorbeeld vis. Eindigen doen we met een dessert. Het worden cassatelle di ricotta fritte. De basis is een zoet deeg met Marsalawijn. Het deeg, opgevuld met ricotta, pure chocolade en kaneel, wordt in de pan gefrituurd. 
Het spreekt voor zich dat alle klaargemaakte gerechten samen met de deelnemers worden verorberd met een glas wijn. Italiaanse vanzelf­sprekend. 

Datum: Dinsdag 28 maart van 19.00 tot 22.30 u.
Begeleiding:  Laurent Coppens, gepassioneerd Italiëkenner en gelegenheidskok 
Inschrijving: € 15,00 (+ €13,00 ingrediënten de avond zelf te betalen, recepten inbegrepen)
Max. 22 deelnemers