De klassiekers van de Italiaanse plattelandskeuken

  • Op donderdag 2 juni 2022 tot donderdag 2 juni 2022vanaf 19:00 uur tot 22:30 uur

  • CC De Steiger
  • Categorie: Vorming
De klassiekers van de Italiaanse plattelandskeuken

Bruschetta, cannelloni en tira - misù staan op het menu tijdens de eerstvolgende kookdemo.

Hun te grote bekendheid brengt met zich mee dat sommige bereidingen heel ver verwijderd zijn van de traditi - onele manier van koken. Wij maken ze klaar zoals ze van alouds door Italiaanse mama’s worden bereid. Una bruschetta die lekker in de mond kraakt, in de oven klaargemaakte opgevulde grote pastabuizen overgoten met een smakelijke Italiaanse tomatensaus om duimen en vingers bij af te likken en een luchtige tiramisù. Zoals steeds wordt met weinig ingrediënten een (h)eerlijk gerecht op tafel gezet. Dat is ook het geval voor una spaghetti alla puttanesca, een Romeins gerecht dat we met verse tomaten bereiden. Letterlijk vertaald is het spaghetti op de wijze van de hoeren. Alhoewel het aanlokkelijk is om prostituees mee in het verhaal te betrekken zou de naam eerder een verwijzing zijn naar overschotjes waarmee uiteindelijk een verrassend smakelijk gerecht werd bereid. Ook dat is la cucina povera! Minder (ingrediënten) is meer (smaak). In de eenvoud zit de kracht!. Buon appetito!

Dinsdag 15 maart van 19.00 tot 22.30 u.  - volzet
Of maandag 16 mei van 19.00 tot 22.30 u. - volzet
Of donderdag 2 juni van 19.00 tot 22.30 u. - extra datum!


Begeleiding: Laurent Coppens, gepassioneerd Italiëkenner en gelegenheidskok
Inschrijving: € 15,00 (+ € 12,00 ingrediënten de avond zelf te betalen, recepten inbegrepen)
Max. 22 deelnemers