De verrukkelijke Italiaanse plattelandskeuken

  • Op dinsdag 17 april 2018
  • tot woensdag 2 mei 2018
  • vanaf 19:00 uur tot 22:30 uur

  • CC De Steiger
  • Categorie: Vorming
De verrukkelijke Italiaanse plattelandskeuken

Laurent Coppens laat ons opnieuw kennismaken met die ware regionale Italiaanse plattelandskeuken. 

Opnieuw trekken we volop de kaart van de Italiaanse plattelandskeuken. We starten met een minestrone primavera. Een authentieke Italiaanse lentesoep, een heel stuk van onze klassieke soepen verwijderd. We gebruiken een verse groentebouillon, die we ook ter plaatse klaarmaken. Vervolgens maken we onze eigen groene pesto van verse basilicumblaadjes. Het lijkt in een handomdraai klaar maar alles staat of valt met de juiste verhoudingen én ingrediënten. De pesto wordt het hoofdbestanddeel voor onze Noord-Italiaanse klassieker linguine al pesto genovese. Tarwemeel voor verse pasta gecombineerd met aardappelpuree. Ook dat is Italia. De kleine verse gnocchi (verse pasta met aardappelpuree) worden met een smakelijke klassieke Italiaanse tomatensaus verorberd. Die saus maken we ter plaatse klaar. We werken het gerecht af met de kaas mozzarella. Net voor het opdienen gaat het geheel nog even de oven in. Dat is de originele bereiding voor de gnocchi alla sorrentina.
Eindigen doen we met een panna cotta con limone. Dit populaire recept uit de Italiaanse keuken maken we volgens de regels van de overleden Antonio Carluccio, de grootmeester van de Italiaanse plattelandskeuken.
Iedereen ontvangt een receptenboekje waar iedere bereiding telkens haarfijn uit de doeken wordt gedaan. Ook toeristische en cultuurhistorische informatie over de streek van het gerecht komen aan bod.

Datum: dinsdag 17 april van 19.00 tot 22.30 u. - volzet!
OF woensdag 2 mei van 19.00 tot 22.30 u - volzet!
Begeleiding: Laurent Coppens
Inschrijving: € 12,00 (+ € 12 ingrediënten de avond zelf te betalen)