Lezing 'Tea, Tales & Travels'

  • Op woensdag 15 maart 2023 om 19:30

  • CC De Steiger
  • Categorie: Vorming
Lezing 'Tea, Tales & Travels'

Lezing door Ann Vansteenkiste.

Ann Vansteenkiste – ​theesommelier, theemeester, theelesgeefster aan het Confucius Instituut te Brugge – maakt thee en laat je proeven van de 5.000 jaar oude theecultuur met haar diverse vreemde smaken en bijhorende (reis)verhalen.
Ann Vansteenkiste is van opleiding Herboriste. Haar thesis wijdde ze aan de plant Camellia sinensis, wat simpelweg de Chinese theeplant betekent. Op die manier kreeg ze een onwaarschijnlijke passie voor thee. Een passie die ze het liefst met de gehele wereld wil delen.
Intussen heeft Ann drie boeken geschreven: "De Stille Kracht van Thee", "Zelfgeplukt" en "De Helende Kracht van Thee". Maar dit is lang niet het enige wat Ann bereikte, ze is namelijk de eerste Theesommelier in de Benelux! En terecht, want je vindt haar thee bij de beste restaurants in België en Nederland. 
Daar China tijdens de corona niet toegankelijk was, vervulde Ann haar jeugddroom door de Camino Primitivo van Oviedo naar Santiago de Compostella te stappen. Tijdens de staptocht overleefde ze overdag enkel op wildpluk.
Kom en luister naar het boeiende reisverhaal met een kopje take away tea om de spanning weg te spoelen, en vuur al uw thee-, wildpluk- en stapvragen af!

Datum: Woensdag 15 maart van 19.30 tot  22.00 u.
Begeleiding: Ann Vansteenkiste van Curiosithee, i.s.m. Bib Menen
Inschrijving:  € 25,00 incl. thee-proeverij