Stadsmuseum 't Schippershof

Stadsmuseum ’t Schippershof
Rijselstraat 77
B - 8930 Menen
Tel. 056 53 23 63

Openingsuren: 
van woensdag tot zondag, van 14.00 tot 17.30 uur. 
Gesloten op feestdagen.

Info: tschippershof@menen.be 

Kunstzomer Leiestreek

10 - 24 september

De Kunstzomer Leiestreek - een initiatief van Toerisme Leiestreek - is aan een nieuwe editie toe. Elf gemeenten en steden uit de regio verwelkomen je graag om tussen 4 juni en 24 september kennis te maken met moderne hedendaagse kunst.
Ook Menen (en Lauwe) nemen deel. Ontdek in ’t Schippershof werk van Marc Santens (schilderijen), Nina Verschaetse (schilderijen), Mie Ghesquière (keramiek), Petra Vandekerckhove (keramiek) en in de Kazematten werk van Guido Gheysen (houtsculpturen) en Carlos Caluwier (beeldende kunst).
In het oude stationsgebouw van Lauwe stelt Sonja Bulteel tentoon.

Alle info: http://www.toerisme-leiestreek.be/kunstzomer

Lee Ranaldo: 'Lost Ideas'

14 oktober - 17 december

Curator: Jan Van Woensel

Lee Ranaldo (New York, 1956) is vooral bekend als de voormalige gitarist van Sonic Youth, een experimentele noise-rock band uit New York die vooral in de jaren 90 internationale furore maakte. 

Sinds 2011 is Ranaldo actief als solo-performer en met zijn band ‘The Dust’. Ranaldo maakt parallel met zijn muzikale carrière al jaren tekeningen, schilderijen, boeken, geluidskunstwerken, performances en video’s. Zijn oeuvre staat geheel in het teken van het ‘on the road’ zijn, soms hectisch en gejaagd, soms introspectief en melancholisch. 

In Menen presenteert hij voor het eerst een retrospectieve die het beeldend werk dat hij sinds de jaren ’80 maakt overspant. Hij neemt hiermee het ganse museum in. Naast de tentoonstelling zal Lee Ranaldo een live performance brengen op de vernissage (13 oktober) en een participatieve performance begeleiden  op 14 oktober. Op die avond kan je hem ook solo aan het werk zien in de studio van CC De Steiger. 

Openingsuren: van woensdag tot zondag, van 14.00 tot 17.30 uur. Gesloten op feestdagen.
Gratis toegang.